Ellenálló képességünk titka 

Reméltük, hogy sose lesz vége a nyárnak, a jó időnek, de hirtelen beköszöntött az ősz, esik és esik, reggelente fázósan húzzuk össze a kabátunkat. A meghűléses és más légúti betegségek, amilyen az influenza, a megfázás, a nátha, a hörghurut ebben az ősztől tavaszig tartó időszakban szinte mindennaposak környezetünkben, így nyugodtan állíthatjuk, ez a leggyakoribb betegségcsoport.

Mivel ezek a betegségek szinte egyidősek az emberiséggel, és gyakran szinte mindennapinak tekintjük őket, mindannyiunknak megvannak a magunk "jól bevált" módszerei a kezelésére. Ezek a gyógymódok azonban gyakran nem vezetnek eredményre, sőt az orvos által felírt antibiotikum is csak a bakteriális fertőzések esetén segít, a vírusokat azonban nem képes legyőzni. A tünetek enyhítésénél tehát még fontosabb a betegség megelőzése! A kulcsszó ebben az esetben is az immunrendszer, azaz szervezetünk természetes védekező rendszere. A szervezet képes ellenállni a kórokozóknak, ha a saját természetes védelmi rendszere jól működik. Védelmi apparátusunk működéshez bizonyos életfontosságú anyagok harmonikus egyensúlyára van szükség. Amennyiben ezeket a létfontosságú anyagokat biztosítjuk, a szervezet jól működik. E kényes rendszert stimulálva kell fokoznunk immunitásunkat, azaz magyarul védekezőképességünket az erre a célra megfelelő készítménnyel.

 

Téli vitaminpótlás

 

A nem megfelelő táplálkozás, a fokozott igénybevétel, terhesség, bizonyos élettani folyamatok, vagy például diéta esetén vitamin és ásványi anyag szükségletünk jelentősen megnövekedik. Az őszi és téli időszakban jelentkező fáradtság szintén vitaminhiányra vezethető vissza. Ilyenkor, amikor egyre kevesebb a rendelkezésünkre álló friss gyümölcs és zöldségféle és lecsökken a napsütéses órák száma, fokozottan ügyelnünk kell a táplálkozásunkra. Télen hajlamosak vagyunk energiadúsabb táplálékot fogyasztani, míg kevesebb friss zöldségfélét. A téli táplálkozás tehát szükségszerűen különbözik a többi évszakban megszokottól, ezért nagyon fontos, hogy ebben az időszakban különösen figyeljünk a szervezetünk számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek pótlására.vissza

© Copyright 2012 Béres Gyógyszergyár Zrt.

Increst Communication

Irány a webáruház

Webáruház

Tovább