Szemünk fényeTapasztalta már Ön, hogy...

 

  • ... számítógépes munkavégzés vagy televízió-nézés során a szeme elfárad, kiszárad?
  • ... éjszakai vezetéskor szeme nehezebben szokja meg a sötétséget?
  • ... ahogy múlnak az évek, egyre nehezebb elolvasni az apró betűs újságot?

 

A szemet érő káros környezeti hatások (pl. UV sugárzás), a számítógép előtt végzett egyre több munka, a légkondicionált helyiségek fokozottabban igénybe veszik szemünket. Nap mint nap kitesszük a legkülönfélébb megpróbáltatásoknak és csak akkor jut eszünkbe, hogy törődjünk vele, amikor már nem működik kifogástalanul.

 

Szemünk fénye

 

A negyven évnél idősebb embereknél bekövetkező látásromlás leggyakoribb oka a központi éleslátás helyét érintő rendellenesség, azaz a makula degeneráció (AMD), amely az éleslátás romlásához, sőt vaksághoz is vezethet.

 

Tudományos kutatások a szem egészségéért

 

Az utóbbi években a szemészeti kutatások között kiemelkedő helyet foglalnak el a szem egészségének megőrzése és az AMD megelőzése érdekében végzett klinikai vizsgálati eredmények, melyek szerint az étrend-kiegészítők, vitaminok és mikroelemek pótlása segít az egészséges látás megőrzésében.

 

AREDS vizsgálat

(Age-Related Eye Disease Study / korhoz kötött szembetegség vizsgálat)
A közelmúltban 3640 AMD-ben szenvedő, 55-80 év közötti beteg bevonásával, magas dózisú antioxidáns vitaminok és ásványi anyagok (Béta-karotin, C-vitamin, E-vitamin, cink, réz) látásromlás-csökkentő hatását vizsgálták 5 éves kezelést követően. A vizsgálatban alkalmazott készítmény volt az első, melyet azoknak a betegeknek fejlesztettek ki, akiknél fennállt a korral járó látásromlás veszélye. A vizsgálat bizonyította, hogy a készítmény csökkentette az AMD kialakulásának esélyét.
(Arch Ophthalmol. 119:1417-1436, 2001)

 

Veterans LAST - vizsgálat

(Lutein Antioxidant Supplementation Trial / Lutein és antioxidáns pótlás vizsgálat)
Ebben a klinikai vizsgálatban a lutein, antioxidáns vitaminok és mikroelemek hatását vizsgálták 90 AMD-ben szenvedő idős beteg bevonásával 12 hónapos kezelést követően. A vizsgálat bizonyította, hogy a lutein önmagában és más mikroelemekkel együtt is avította a látási funkciókat.
(Optometry 75:216-230, 2004)vissza

© Copyright 2012 Béres Gyógyszergyár Zrt.

Increst Communication

Irány a webáruház

Webáruház

Tovább