Negyedszázados a Csillagszemű Táncegyüttes

2018. január 22.
Idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a magyar táncművészeti élet egyik legrangosabb társulata, a Csillagszeműek.

A hazánkban és Európában is egyedülálló magánvállalkozás, táncpedagógiai műhely, társadalmi szerepvállalása okán érdemelte ki a Magyar Örökség Díjat, az EuroPas Táncdíjat és a Prima Primissima díjat.

 

A jelenleg 1000 főt számláló társulat a 2018-as jubileumi évadot táncelőadásokkal, könyvmegjelenéssel és filmbemutatóval ünnepli - hangzott el a rendezvénysorozat táncbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatóján Budapesten. A rendezvénysorozat fővédnöke a Béres Alapítvány.

 

Timár Böske alapító, művésztanár köszöntőjében elmondta: az elmúlt 25 évben családok ezrei tartották és tartják ma is fontosnak, hogy gyermekeik a Timár Sándor nevével fémjelzett módszerrel, komplex zenei és táncos nevelésben részesüljenek, és a nemzeti kultúra már kicsi koruktól beépüljön mindennapjaikba.

 

A 10 műsorból álló, jubileumi évadot az alapító tagokból álló Timár Együttes műsora nyitja meg január 29-én a MOM Kulturális Központban. Az ünnepi év záró estje pedig június 12-én lesz Budapesten az Erkel Színházban, több mint ezer táncos közreműködésével.

 

© Copyright 2012 Béres Gyógyszergyár Zrt.

Increst Communication

Irány a webáruház

Webáruház

Tovább