Több tízezer rászorulón segít a Béres

2017. november 30.
Idén is jelentős mennyiségű termékadománnyal segíti a rászorulókat a Béres Alapítvány. Az immunrendszer fokozott védelmét biztosító gyógyszeradomány – melynek piaci értéke több mint 50 millió forint – már karácsonyra eljut a támogatottakhoz.

„Az életnek értéket csak az szolgáltat,

amellyel az emberek ügye felé fordulunk.”

Márai Sándor

 

Ilyenkor, karácsony előtt, a megfázások „főszezonjában” a Béres Gyógyszergyár évek hosszú sora óta az immunrendszer védelmét szolgáló gyógyszeradománnyal segíti a rászorulókat. Az elsődleges kedvezményezettek az idős, beteg emberek és a nehéz helyzetben lévő családok. Az idei évben 50 millió forint értékű Béres Csepp átadására került sor, melyet Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke nyújtott át a rászorulókat közvetlenül segítő karitatív szervezetek vezetőinek. A Magyar Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt, a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége és a Magyar Református Szeretetszolgálat régi szövetségesei a Béresnek a termékek célba juttatásában.

 

(A képen balról jobbra: Váradi Mariann - Magyar Vöröskereszt egészségfejlesztési szakmai vezetője, Dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke, Kozma Imre Atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke, Dr. Hegyesiné Orsós Éva, a Nyugdíjasklubok és Idősek "Életet az éveknek" Országos Szövetségének elnöke, Kőrösi-Gilicze Réka, a Magyar Református Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője, Újlaky Judit, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa, Écsy Gábor Atya, a Magyar Katolikus Karitász igazgatója)

 

„A Béres Alapítvány megalakulása óta nagyon fontos küldetésének tekinti az elesettek és a rászorulók támogatását. Gyökereink a Béres Cseppből erednek, tevékenységünk fókuszában az egészség megőrzés, a betegségek megelőzése áll, egyértelmű, hogy a Béres Alapítvány legjelentősebb támogatásait az egészségügy területén nyújtja – mondta Béres Klára elnök. – Azok számára, akikhez most a karitatív szervezetek segítségével eljutnak majd adományaink, a napi megélhetés is gyakran problémát jelent, a szerek megvásárlására a maguk erejéből képtelenek. Adventhez közeledve még fontosabbnak tekintjük a szegények felé való odafordulást, mert köztük van a legtöbb magányos, támasz nélkül élő embertársunk is. Egészség-betegség kérdésében – minden kérdés nélkül – ők a legsérülékenyebbek. Az egészségük védelmét szolgáló immunerősítő készítmény a feléjük irányuló figyelemmel, gondoskodással együtt, mind testi, mind lelki jobbulásukat támogatja. Ezért jelenthet számukra különösen sokat karácsonyi ajándékunk.”

 

 

A Béres Alapítvány jelentősebb termékadományai 2017-ben:

  • február: a Rákellenes Küzdelem Világnapjához kötődően 50 millió forint értékű Béres Csepp adomány a daganatos betegek számára;
  • április: 20 millió forint értékű Béres Csepp adomány a Budai Irgalmasrendi Kórház fekvőbetegei részére;
  • május: együttműködés a Közép-Magyarországi Regionális Vérellátó Központtal, vashiányos véradók vaspótlása Vas Vital készítménnyel;
  • június: erdélyi magyarok egészségügyi szűrővizsgálatában való együttműködés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzattal és a Megyei Hetényi Géza Kórházzal, a rászorulók részére Béres termékadományok.

© Copyright 2012 Béres Gyógyszergyár Zrt.

Increst Communication

Irány a webáruház

Webáruház

Tovább